De indeholder de samme bogstaver, men der er en verden til forskel.

Posted on

Er det ikke sjovt, som Tokyo og Kyoto bruger de samme bogstaver og alligevel er så forskellige? Osaka har sine highlights, men Kyoto har præmien som den fedeste by ever!
 
 Indrømmet, det er lidt skidt allerede at smide sin punchline i appetiseren, men det er sq sandheden! For sæven hvor er Kyoto bare den fedeste by ever! Den har kultur, den har moderne arkitektur, den har shopping, den har “party”, den har mad i alle afskykninger! Det eneste den mangler er resten af min familie, SÅ er den perfekt!! 🙂
 
 Sidst i hørte fra mig var jeg på vej til Osaka med store forventninger og jo jo, Osaka er da ok fin, men med den korte tid der var til rådighed bare “endnu” en storby. De havde dog Umeda Sky Building, som var en af de ting jeg var der for at se og den var helt klart besøget værd. Fantastisk, at køre i verdens højeste frithængende rulletrappe, startende fra 35. etage og gående op til 39’de. Total syret at køre i det frie rum, dog indkapslet i glas og stål. Dårligere blev det ikke, da jeg kom ud på det frie dæk på 40. etage og kunne mærke den friske luft og nyde udsigten fra way up high.
 

 I guuuuuder, hvor er jeg træt og hvor har jeg ondt i fødder og skulderparti!!
 
 Nå, det var en indskudt sætning, men ganske sand – stykket fra skulder til skulder er helt stift af, at slæbe en taske med 8-9kg grej konstant og poterne, well, skal vi ikke bare parkere dén med en note op, at jeg lige har købt plaster og indbindingstape 🙂
 
 Kyoto var en spændende oplevelse. Jeg er sikker på, at jeg sagtens kunne få en 8-14 dage til at gå bare dér. Der var fantastisk japansk kolorit i form af folk i gamle japanske klæder og der var ikke bare nogle få, der var faktiske rimelig mange, som man mødte her og der.
 
 

 Man noterer sig naturligvis, hvordan jeg i det sidste billede har fået indarbejdet temaet “når kulturer mødes” – den hååååbløse turist til højre er naturligvis Sam 🙂
 
 Først tænke jeg, at disse mange menneske måtte være hyret til, at gå rundt og lege gammeldags japanere, men nej, sandheden er faktisk en helt anden.
 

 Indrøm det! Den havde I ikke set komme 🙂 De lejer sq deres outfit og duller rundt og “leger” “gamle dage” – der er sikkert noget rituelt i det som jeg ikke har gennemskuet endnu, men det må jeg grave i, for der må være en årsag større end blot “hygge” og “leg” 🙂
 
 Der var mange fantastiske scenarier i Kyoto, den var på mange måder en blanding af både det meget turistede som man kender fra Palma Mallorca og Bangkok, men så alligevel med et touch mere “stil” om man vil – no offence intended 🙂
 
 Billeder siger så meget mere end ord 🙂
 

 
 Og netop som jeg skulle til at skrive, at nu er historien slut og jeg vil slappe lidt af lige som ham her ………….
 
 

 ……… så sker der faktisk det, at vi bliver bustet i, at køre i et forkert tog. What??? Yup, den er god nok. Vi har vores togpas, men der var lige en lille detajle der var smuttet, nemlig at der er nogle togafgange de ikke gælder på og en af dem sidder vi i – megapinligt – den rare togkontrollør var nu ellers uhyggelig diskret og bøjede sig langt ned til mig og sagde, at det var et no-go og at vi ikke måtte køre med dette tog. Jeg sagde undskyld mange gange og han er nu gået videre – jeg tror vi er sluppet med skrækken, men reelt kan han komme tilbage og smide os af ved næste station, kun 350km fra Tokyo, men mon ikke det går?
 
 Jeg vil krydse mine fingre og efterlade jer med denne cliffhanger – gad vide, om den er størst for jer eller for mig 🙂
 
 
 Vi ses …….. håber jeg 🙂
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *