Mellem ledninger og ladninger spiser jeg sushi

Posted on

… og i denne historie hører du om ugle og æseldyret, som har fundet en ……. nå nej, det er vist en anden kanal. Afslutning på dagen og afsløring af Cliffhangeren 🙂
 
 Jeg er jo, selvom man ikke tror det baseret på min blændende ydre, et par af “Peter Plys” på Single og til dem som ikke aner hvad en single er, så er det en lille plade, som blev afspillet på en gramofon – hvis I stadig er lost, så google det, vi bliver jo ikke yngre – og her startede historierne altid med “Peter Plys og . I denne historie skal du høre om, hvordan …………..”.
 
 Præcis lige så mange år siden som dette er – og her vil jeg gerne frabede mig kække kommentarer – lige så længe føltes togturen hjem, efter mit iøvrigt respektfulde møde med togenes ordensmagt. Jeg har ikke et problem med at komme til at begå fejl, fair nok, jeg bryder mig ikke om det, men så er den heller ikke længere end det. Jeg har heller ikke et problem med, at skulle betale for mine fejltagelser, så længe straffen står mål med forbrydelsen og jeg har slet ikke noget problem med, at nogen kalder mig “klovn”, så længe det sker på et sprog jeg ikke forstå.
 
 Jeg har til gengæld et KÆMPEproblem med ikke, at kunne kommunikere ordenligt, at vi havde gjort vores bedste og der var tale om en regulær misforståelse og måske endda et ENDNU større KÆMPEproblem med ikke, at kunne forstå hvad der bliver sagt til mig og dermed afklare konsekvens og forventning.
 
 Jeg sidder altså der i toget (Sam sov, det heldige asen) og er i tvivl om, om togmanden:
 
 a) Forventer jeg stiger af på næste station og der dermed er en stiltiende accept af, at det var sjovt så længe det varede, men nu skal jeg heller ikke overgøre det.
 
 b) Kommer med 4 af sine togvenner samt Tokyo og oplands politi og kaster os i kachotten indtil konsulen i egen høje person har bedt om tilgivelse hos Kejseren med fare for selv at blive bedt om at udføre sepukku (hold da fest den sætning var lang og helt uden et eneste komma 🙂 )
 
 c) Står ved døren på Tokyo Station med regningeblokken og forventer cash med det samme – vi taler ca 17-1800 danske kroner.
 
 d) Sidder nede i kabyssen og har megagrineren sammen med sine togvenner og udveksler anekdoter omkring, hvor mange turister de hver i sær har fået til, at levere dårlig sake i undertøjet fordi de spillede “du kører den forkerte tog – du ikke køre den rigtige tog”-kortet.
 
 eller e
 
 e) passer sit arbejde og på japansk tænker “Shit happens, det går nok end da – håber de havde en god dag i Kyoto”.
 
 Uanset hvad, så var manden mere respektfuld end man som overtræder havde kunne forvente – superdiskret – der var ingen andre end mig der hørte, at jeg/vi da vist nok var kommet til at træde ved siden af – respekt for det.
 
 Der er faktisk også en helt anden grund til, at jeg satte pris på hans diskretion. På den anden side af gangen sad der 4 businessfolk, som efter en lang arbejdsdag fik sig en eeeeeeeenkelt fyraftenspils – det må så have været nogle ordentlige bønner, for de var grænsende til spritstive!!! Vi taler jakkesætsfolk med pænt sat hår, designerbriller and the works. Den toneangivende havde helt tydeligt set sig sur på de 2 Gaijins (fremmede) som ikke var i jakkesæt og det var tydeligt på hans kropssprog, skjulte blikke, hans tonefald og de andres skraldlatter, at han sad og var godt nederdrægtig på vores vegne. Hvis han oven i købet qua vores lille fejl havde fået mere ammunition i bøssen, så var det sq blevet grænsende til problematisk.
 
 Der er åbenbart noget om, at når japanerne skifter til den private sfære, så ryger noget af respekten og korrektheden – den holder åbenbart rimelig vand 🙂
 
 Nå, men jeg sidder altså der i mere end tiden fra den første syndflod til sen jernalder og overvejer om togmanden går efter a, b eller en af de andre muligheder.
 
 Det skulle vise sig at være e – og det er jeg super taknemmelig for 🙂
 
 Domo arrigato gozaimasta!!
 
 Nå ja, her på falderebet kan du da også lige få lidt meningsløs statistik: Dagens antal skridt: 30.207
 
 Og hvis hvert skridt svare til ca 0.8m, så giver det i alt: 24 kilometer and change – det er sq da meget godt “gået”, he he 🙂
 
 Hav det godt, alle som én – klokken er 00:35 i Tokyo og der skal pakkes til imorgen 🙂
 
 
 Sayonara
 
 UPS UPS UPS: Titlen, hvad har den nu med noget som helst at gøre??
 
 Well, ikke andet end, at det er den ganske virkelighed:
 

 Aftensmaden består af købesushi fra Tokyo Station til 17,65 pr bakke …….. så jeg tillod mig at købe 2 🙂
 
 Hav en fantastisk aften i Danmark 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *