Dag 1 – Palermo here I come

Posted on

En lang dag med mange oplevelser, pludselig coronatest, anderledes installationer i lufthavnen, fantastisk arkitektur i Palermo.

Så er Touren igang 🙂

Er det ikke morsomt, som forskellige ting kan stresse én?

I mit tilfælde er det køen til check-in 🙂

Det er den irrationelle “angst” for, at have gjort “noget” forkert 🙂

Den var helt gal i 2011 på vej til Chernobyl, da min kuffert var indpakket i plastisk og tapet helt op, så den ikke kunne åbnes uden kniv – det gav så Ebbes udfordring i den anden ende, men det er en helt anden historie. Det at stå i køen længe for så MÅSKE at få at vide, at det er den forkerte kø, forkert billet, forkert dag mv mv –  jeg er SÅ struktureret at jeg VED der er styr på det og derfor er det også dobbelt morsomt, at det får min puls helt op og ringe ……….

Men som altid går det jo godt uanset, at selv-check-in-standeren ikke bidrog til roen, den ville ikke anerkende, at jeg faktisk havde en billet – det grinte damen og jeg en del af i bagage-drop, mig nok mest af lettelse 🙂

Det er sjovt som noget virker og noget absolut ikke virker.

Security-check virker, lagkagehuset gør ikke ………..

Laaang kø til security-check, dem før mig i vandringen fra bordingpas-skan og til security var fasttrackunder og blev derfor lukket ind i til en securitystation, hvor der på igen måde var kø – der var måske 150 personer i kø til de ordinære stationer – “nogen”, og jeg vil slet ikke udelukke at det var mig, kigger på securitydamen og siger da hun vinker mig videre, at jeg føler mig da både skuffet og trist over denne så tydelige forskelsbehandling, naturligvis med tyk ironi og smil i stemmen. Securitydamen svarer med lige så tyk irono og smil i stemmen: “Det kan vi da ikke have, smut du ind med dig” og vuuuuuuuupti, 30 minutter i kø sparet ………. nu skulle man så tro alt var godt, men nej.

På disse turer rejser man med meget grej, kufferten er presset vægtmæssigt til kanten og det samme er håndbagagen. Derfor må man tænke kreativt 🙂

Når man skal ud på potentielt usikre lokationer, så er det smart af have sikkerhedsstøvler på, dem tager man på på flyrejsen for at spare vægten i bagagen – det er til gengæld ikke så smart at have på igennem security, vi husker alle historien fra 2012: “Åse, der er plus på støvler” og så røg jeg igennem den store sikkerhedstur. Så derfor, af med støvlerne og op på båndet med dem, så slipper man for den oplevelse 🙂

Nå, tilbage på sporet – 30 minutter sparet, alt er godt skulle man tro, men så møder man Lagkagehuset – ikke den store i midten af det hele, nej en af de små på vej ud mod gaten ……….. vel kostede det ikke 30 minutter at få en enkelt sølle kop kaffe, men det var mægtig tæt på, 3 personer i butikken, kun én kunde kunne betjenes af gangen og til gengæld blev de fleste ordre fejlekspederet, så folk skulle korrigerer de udleverede varer. Well, jeg overlever nok, men jeg må erkende at kl 04:30 med kun én kop kaffe i bagagen, så er tolerancen laveren end vanligt.

Iøvrigt, beklager lagkagehuset, jeg skulle nok have skrevet “en unavngiven morgenmadsvirksomhed der serverer kager i lag”, men sådan gik det ikke i dag og det er nok også bare mig der er småpirrelig og absistentiøs på grund af koffeinunderskud 🙂

For at det ikke skal være løgn, så skolder jeg mig sgu også på den omtalte kaffe, da jeg skal tage en købt kold automat-coka og min rygsæk med 10kg grej lige beslutter sig for, at svinge ned fra rykket og ud på armen – måske var det den virtuelle hævn for, at mentalt at være utilfreds med ventetiden og dobbelt virtuelhævn, at jeg fik en Coca Cola med sukker uagtet, at jeg havde punchet nummeret på en Pepsi Max ……. nå, den fik en anden flyrejsende glæde af og jeg betalte så i alt 52 kroner for 0,5L Pepsi Max, Krigsomkostninger som en tidligere chef (Torben) ville have sagt 🙂

Nå, nok rant om udfordringer, nu skal der snart flyves ud i oplevelsesland, første step er München og et kort stop der inden turen går videre til Palermo på Sicilien.

<et par timer senere>

Vel ankommet i München og har på flyvningen hertil grundet over, hvad “folk” derude egentlig får ud af, at læse andres/min rejsebeskrivelse(r) – jeg tænker at man kan bruge det som underholdning, inspiration og/eller research ift egne potentielle ture og så er alt jo godt 🙂

Faktisk så gav svaret lidt sig selv efter at jeg var landet, turen gennem München lufthavn efterlod ikke noget blivende minde, bortset fra et par smarte installationer, som jeg ikke har set før: Napcaps!

Napcaps findes i 2 udgaver: Relax og Nap

I Relax sidder du i en behagelig stol med et VR-headsæt på og slapper af og nyder de fx grønne omgivelser og de rare lyde. I Nap, ja, der er en seng og du kan nasse en lur – man betaler så pr minut man skal slappe af/sove, jeg så dog ikke lige priserne, men jeg tænker at de interesserede kan grave videre i det på napcabs.com.

Sådan nogle tænker jeg nogle virksomheder kunne have god glæde af at få installeret, så medarbejderne lige kunne gå offline for en kortere bemærkning ………..

<et par timer senere>

Fin flyvning til Palermo, flyet var kun halvfyldt hvilket var ret behageligt. Ingen udfordringer med at få bagagen, snarere beskeden man fik liiiiige bagefter: Fordi du kommer fra München skal du coronatestes!!

Ikke det fede – Sam, som vi alle husker fra Chernobyl og Fukushima, stod udenfor lufthavnen og ventede på mig, så vi kunne komme over og hente bilen – så han måtte vente en del ekstra fordi teststedet lå 10 minutters gang væk, hvor man skulle slæbe kuffert og det hele med 🙁  Man kunne da godt have gjort det lidt anderledes, fx bagageudlevering, covid-test, vente og så ud i friheden, men nej! Misforstå mig ikke, jeg er all for testing osv, men fang lige denne – jeg er transitpassager, jeg tænker altså ikke, at 5 kvarter i Münchens lufthavn giver mig så meget Corona, at det slår ud på en test samlet set Max 3 timer senere – ideen er god, men måske skulle man liiiiiige skele lidt til billetten man flyver ind på.

Nå, basicly er det jo bare en test der kommer fællesskabet til gode, så fair nok.

Lad os skære et par historiske hjørner: Bilen blev lejet, vi fik kørt os selv til Palermo Marina, hvor vi skal spendere natten på en pæn stor motorsejler, så ganske fint.

Palermo blev gået tynd, mad blev indtaget og måske også lidt kaffe med dolce 🙂

I skrivende stund 19:00 (lokaltid, får man jo lyst til at tilføje), sidder jeg i agterlougen udendørs og prøver at samle dagens tanker inden vi skal ud og finde lidt aftensmad 🙂 

Dag: 1
20/11-21

daneontour.dk, et alterego for en ganske almindelig dansker med et ganske almindeligt job, som en gang imellem foretager ganske ualmindelige ting 🙂

FotoExplorer og Foredragsholder – inspirerende fotoforedrag, der giver stof til eftertanke, se daneontour.dk for liste.

Se mere på følgende platforme:

Tour Italy 2021 strækker sig fra Scicilien i Syd til Milano i nord – inkl afstikkere fra hovedruten, omkring 2000km på 7 dage – du finder alle indlæg i TourBloggen her: https://daneontour.dk/2021-road-tour-italy/