Bliver Ukraine sigselv efter WM2012 i fodbold

Posted on

Sidder bare og tænker lidt ………

Bliver Ukraine sig selv efter VM2012 i fodbold, som de jo skal afholde sammen med et par andre lande (Polen?, Ungarn?)? Min tanke er bare, at efter man har kørt Hotel- og Restaurationspersonalet igennem engelsk-maskinen, så alle kan tale dette universelle sprog, så mangler vi nærmest kun, at få disse til at indføre Euro istedet for Grivnia og så er det helt lige meget, om man er i Pervomaysk eller Firenze, samme sprog samme møntfod (well, næsten, u get the picture) ……..

Der er da noget fascinerende, nærmest smukt ved, at man siger “Jambo” i Afrika (“Hej”, “Goddag”) og bruger en eller anden møntfod jeg ikke lige kan huske hvad er – hvorfor skal det hele være så ensrettet og “kartoffel kartoffel” (as in “samo samo” eller potáto, potato”) – jeg kan til nød acceptere et “Hello” i Ukraine, men jeg vil så absolut foretrække “Dobredin” – jeg VIL have farverighed, jeg VIL have foranderlighed, jeg NÆGTER at stille mig tilfreds med “One Size Fits All” ……….

Det muligt, at mail trækker polerne tættere sammen og gør verden mindre, men dette uagtet, så tager vi slet, slet, slet ikke skade af, at lære andre sprog, lære andre kulturer samt lære, at der er forskel på “nord og syd”, “øst og vest” – vi behøver ikke være så f’ing ens alle sammen – i fald jeg skulle være så heldig, at komme til Afrika med fx Røde Kors, så vil jeg da gøre alt hvad jeg kan for, at lære hver eneste der taler Swahili, at i mit land hedder ting noget helt andet. Det gør nok, desværre?!, ikke en verden til forskel for den enkelte Afrikaner, men det gør en verden til forskel for mig ……….. og måske over tid, også DIG!!!

Jambo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *