Er du træt, så snup en …..!

Posted on

Til tider forundres man over, at stå foran et koncept, som man bare ikke havde forestillet ville virke og så gør det det og så endda i Sverige – men vi skal starte et helt andet sted, nemlig i Danmark og i Tegnefilmens verden!

Terkel i Knibe

[youtube=http://youtu.be/IVy15HuWL5A]

Skulle du i forvejen kende Terkel og hans venner, så spring trygt videre – ovenstående er blot “Arne, han er så cool” for et kendskab til netop Arne er en forudsætning for nedenstående.

Arne er vores allesammens arketype af en pædagog fra halvfjerdserne, han er rar, han er langmodig, han er altid i godt humør og han siger aldrig nej. Det gode humør kender vi jo årsagen til – fniseurt, masser af fniseurt – og de øvrige egenskaber lærte han sikkert på seminariet igennem tåger af selvsamme urt, som sikkert også er blevet både drukket og spist …………

Nå, tilbage til sporet sømand:

Efter en lang dag går man rundt i et meget-meget stort svensk supermarked og pludselig støder man på en stor tønde med aflange let buede frugter fra Afrika (udtales med fladt “a” som i “avokado”), kan du gætte hvad det er for en frugt?

Okay, okay, jeg giver mig, du får endnu et fif:

[youtube=http://youtu.be/FWcaP6BslIw]

Ja, det er da rigtigt – nemmerlig – en banan!

Bananen har igennem tiderne haft mange funktioner, både som frugt, tilbehør til fx retter med Karry, men så sandelig også haft en meget markant funktion i de klassiske falde-på-halen-komedier, de såkaldte slap-sticks.

Nu har Bananen så langt om længe fået en revival og en ny funktion, nemlig som kvik-op-frugt.

Tanken er naturligvis, at når lille Ingemar og Gunbritt-Svea er blevet trött, så kan Pappa og Mamma, med glad og pædagogisk Arne-stemme, sende dem ud i shopping land på jagt efter trött-frugten og uanset om de finder banan-tønden eller ej, så har de været sysselsat så længe, at de gæve forældre er blevet færdige med, at shoppe deres Prips og Surströmming, at de er klar til, at forlade shopping-mekka og hvis de er rigtig heldige, så har de også lige sparet et måltid mad.

Se, her kunne DanskerLand lære lidt af det Svenske broderfolk m/k

Sluttelig skal du have en lille banan-præmie, et lille indspark til, hvad man også kan bruge bananer til:

[youtube=http://youtu.be/-zGsS04JXn8]

Enjoy!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *