Dag 4 – den står 1-1 på oplevelser

Posted on

Der var store forventninger til dagens oplevelser og det er ikke altid et godt udgangspunkt – dagen endte med en samlet score på 1-1, møllen fik skovlen under mig, men jeg tæmmede stendyngen på 1.281 meter!

Natten var kold, som I rigtig kold – delvist min egen skyld. Hotellet vi boede på var af typen Agrikultura, et lidt mere praktisk anlagt hotel, hvilket i dette tilfælde betød, at værelsernes varmeapparater blev forsynet af den pillebrændeovn der stod i opholdsstuen ………. og som gik ud i løbet af natten. Bedre blev det ikke af, at jeg havde glemt at lukke vinduet på badeværelset, stupid me!!

Morgenmaden var, set med denne danskers øjne, en lidt slatten omgang – en meget sød croissant med flormelis, noget der mindede om sandkage og på begge dele kunne man komme nutella eller marmelade. Hertil verdens mindste kop kaffe og en gang ferskenjuice – ferskenjuicen var faktisk rigtig rigtig god!

Ovenstående er ingen kritik af det italienske folk, deres måde at gøre ting på harmonerer bare ikke fantastisk med mine drømme 🙂

Morgenmade kunne da også spores i mit blodsukker i mange-mange timer efter. Men noget skulle man jo have at spise 🙂

Tømme værelset og pakke bilen og så afsted – dagens første mål var vandmøllen i Sorrento, en mølle jeg har ville se i mange år – meeeeen, den mølle gav mig dog et klask med en våd badehandske!

Det var hvad jeg håbede på/forventede/havde glædet mig til at se:

Dag: 4
23/11-21

daneontour.dk, et alterego for en ganske almindelig dansker med et ganske almindeligt job, som en gang imellem foretager ganske ualmindelige ting 🙂

FotoExplorer og Foredragsholder – inspirerende fotoforedrag, der giver stof til eftertanke, se daneontour.dk for liste.

Se mere på følgende platforme:

Ser den ikke bare fantastisk ud?

Møllen er 6-700 år gammel og har stået i al den tid og ladet naturen styre sit udtryk. Den ligger i en lille dal i Sorrento, som har en luftfugtighed på ca 80% hvilket betyder, at der her vokser planter man ikke ser så mange andre steder i verden.

Og derfor var det også spændende endelig at skulle se dette episke ikon live …….. men nej!

Nogle har fået den fuldstændig tåbelige ide, at dyret skulle restaureres – buuuuut whyyyyy – skvatter den sammen, so be if, det er det fede ved naturen, den skifter udtryk ved egen hånd, så i stedet for ovenstående fantastisk udseende mølle, blev vi mødt af:

Og honestly, det er sq da ikke særlig fedt!! Fint nyt tagpaptag på en 6-700 år gammel mølle – det blive et stort nej tak herfra! Kigger man godt efter på billedet, så kan man i venstre del af bygningen se den oprindelige bund og hvis man nu havde været en liiiiille smule fiks, så havde man renoveret den indefra, så vægge og lofter var understøttede og bygningen udefra fremstod i sit ægte udtryk, men nej, nogle mener åbenbart, at det skal se ud som om den er ny ……. synd Synd SYND!!!

Det var desværre ikke muligt at finde en vej ned til møllen, bedste bud var “Park Ibsen” – mmmmm, det er ham der danskeren – hvor vi syntes at kunne spotte en sti derned. Park Ibsen var imidlertid lukket, så den mulighed kunne ikke afsøges.

Sorrento er i øvrigt ikke en by uden humor, man har fx skilte der siger, at i denne by kan man ikke regne med Google Maps 🙂

Tilbage til bilen og videre mod Napoli – den store kamp skulle så, ville jeg tæmme Vesuv(io) eller ville den tæmme mig?

Lad det være sagt med det samme, det var pokkers tæt på, at jeg tabte den omgang! Da vi havde parkeret bilen og gik hen for at vente på en Shuttlebus til indgangen til opstigningen, så mødte vi en medarbejder som fortalte, at der ikke kørte flere Shuttlebusser i dag – lettere småirriterede begyndte vi så at gå mod indgangen, en lille tur på 3 kvarter med 35-40 graders mere eller mindre konstante stigning.

For at gøre ondt værre, så blev vi overhalet ikke én, men hele 2 gange af – quess what – en Shuttlebus 🙁

Der var ikke meget at gøre ved det, bare gå gå gå og til sidst nåede vi da også indgangen for der at finde ud af, at parken lukkede 5 kvarter senere.

Der var ikke så meget at overveje, bare komme deropad – det var ukristelig hårdt, men jeg tæmmede stendyngen og kom op og fik set den fine udsigt og det flotte krater.

Vel nede på jorden igen havde vi et lille bonusbesøg på et forladt hotel – bare sådan en lille snas til, at skærpe appetitten til aftensmaden – se billederne i bunden af siden 🙂

Hjem til hotellet, hvile lidt inden det Napoletanske menukort skulle udforskes – denne aften blev der gået all in med pasta-omeletter, pizza med tomater fra Vesuv(io) og en dessert med Napoletansk ost – fantastisk, men jeg gætter på at jeg nok skal komme til at betale prisen.

Dagens distance: 200km

Og dagens billeder finder du herunder:

Tour Italy 2021 strækker sig fra Scicilien i Syd til Milano i nord – inkl afstikkere fra hovedruten, omkring 2000km på 7 dage – du finder alle indlæg i TourBloggen her: https://daneontour.dk/2021-road-tour-italy/