Origami, slip din kreativitet løs

Posted on

Origami, en kunstart fra før TV, Videospil og Cola Zero blev almindelige begreber i dagligdagen. Er dette reelt for alle og hvor stammer det egentlig fra? Se, det vil jeg prøve ganske kort, at belyse for jer:

Den trætte gamle fiskermand kom hjem efter en lang dag på havet, han havde kun fanget én enkelt Tobis til en familie på 12 og han sad nu og var ramt af armod og kulde og tænkte: “Hvordan skal man dog holde modet oppe?”

Han tænkte dag og han tænkte nat og hans familie blev mere og mere bekymret, for han sad jo bare dér og stirrede fjernt frem for sig og indtog hverken vådt eller tørt.

En dag løftede denne trætte gubbe sit senede ansigt og tænke “PAPIRFOLDNING, se dét er løsningen på min armod” – well, det er ikke helt sandt, først udbrød han “PAPIRKLIP ……..” og sagde stille for sig selv “Shit, jeg har ikke nogen saks og knægtens samuraisvær duer kun til tandstikker”, “Gentænke, Gentænke” og SÅ kom den:

“PAPIRFOLDNING, se dét er løsningen på min armod”

Han løb så hurtigt hans små blåfråsne knæ kunne bære ham ud i køkkenet og tog fru Gami’s rispapir, som hun netop skulle til, at lave forårsruller af og hun skreg (vel egentlig mest fordi hun blev forskrækket): “Ori, Ori, hvad gør du dog?”.

Vel inde i stuen satte fiskeren sig, med disse små kvadratiske stykker rispapir og begyndte at folde, han var tændt af den hellige ild og ænsede derfor ikke Fru Gamis bekymrede blikke. Solen gik ned og sol steg op og da morgenen kom, havde den gamle fisker foldet de mest fantastiske dyr og de smukkeste blomster. Fru Gami kaldte familien sammen omkring den gamle fisker og hun og familiens nærmeste 11 børn stod i samlet flok og beundrede den gamle mands værker. Fru Gami udbrød: “Ori Gami, min mand, hvor er det flot”

Den hæderkronede Hr. Ori Gamis værker er for længst gået tabt, men venlige mennesker har stillet følgende eksempler af hans kunst til offentlig skue:


 

 

 

 

 

 

Men nu skal man ikke fortvivle, fordi man i første forsøg ikke kan gå i Hr. Ori Gamis fodspod, vi starter alle i det små og langsomt bliver bedre og bedre.

Når man ikke par tout skal efterligne andres værker, så betyder det også, at man bedre kan bruge sin fantasi og skabe sin helt egen origamiverden fx:

Snebold
Snelandskab
WigWam

Og som I kan se: Alle kan være med 😉

God fornøjelse ……

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *