Den Rumænske virkelighed

Den Rumænske virkelighed

Baggrund:

I 2012 valgte jeg, at tage til Rumænien og besøge fattige familier, børnehjemsbørn samt se en frivillig dansk hjælpeorganisations arbejde på stedet.

Det var en rystende oplevelse! Jeg forventede, at komme ned til et samfund, hvor alle levede i armod og fattigdom. Men det jeg faktisk så var et samfund, som var rimelig organiseret med dagligvarebutikker som vi kender dem fra Danmark, restauranter, kirker og alt hvad der skal til for, at have en rimelig dagligdag.

Folk på gaderne gik nogenlunde klædt som vi kender det fra vores dagligdag ………… men man skulle ikke mange millimeter ned under overfladen eller væk fra alfarvej før, at det var et noget andet billede som tegnede sig. Fattige familier som lever på minimumsgrænsen – børnehjemsbørn som har husrum, men meget lidt hjerterum – et prisniveau på fødevarer, som den arbejdsløse og den enlige fabriksarbejder har svært ved at betale.

Turen gennemførtes til dels for, at forsætte mine udfordringer (fra Chernobylturen) af mig selv på områder jeg aldrig havde prøvet før samt udfordre mig selv på nogle af mine egne grænser ift andre mennesker, uvante situationer, dét at tage problemerne når de opstår og ikke forlods, at være alene i fremmede omgivelser, kommunikere på et uvant sprog, socialisere med fremmede – ting som for andre måske er det nemmeste i verden, men som for mig har været svært.

Turen blev også gennemført for, at prøve noget helt andet end det rolige, rutineprægede og sikre liv som de fleste af os fører og også denne gang, gå helt over i den anden grøft, i hvert fald i min målestok 🙂

Indhold:

De 5 hovedtemaer i foredraget er:

  • Min personlige rejse, med de udfordringer og oplevelser dette indebærer.
  • Rumænien og Lugoj
  • De fattiges kår
  • Børnehjemsbørnenes vilkår
  • Hjælpeindsatsen – gør den en forskel?
Der kan efter aftale lægges fokus og tid dér hvor det måtte passe forsamlingen bedst. Ofte giver dette dog naturligt sig selv, da spørgsmål undervejs er mere end velkomne.

Form:

Dette er et foredrag, hvor jeg går “all in” med min person, min baggrund, mine holdning, mine udfordringer, mine stærke OG svage sider – og dét, at gennemføre foredraget er en udfordring i sig selv.

Foredraget tager udgangspunkt i udvalgte billeder ud af ca 1800 mulige samt blogindlæg skrevet live fra Rumænien under turen.

Den samlede blog fra turen kan læses her: Tourblog

Målgruppe:

Målgruppen for dette foredrag er for såvidt alle og kan give mening for såvel den fotointeresserede som den rejseinteresserede og kan også fungere som et positivt “spark” for den, der blot mangler lidt wauw-effekt i sit liv eller måske oplever manglende tiltro til, at man kan mere end man er bevidst om.

Tro mig, jeg er beviset!!

Mark Schiller

FotoExplorer og Foredragsholder

mark (a) daneontour.dk

60 10 12 22

Priseksempel: 2.500,- (op til 25 pers.) + evt. transport.

Varighed: Typisk ca. 2 timer – kan tilpasses efter behov.

Udstyrsbehov: Projektor med HDMI-indgang, strøm til bærbar pc, headsæt med mikrofon ved større forsamlinger …….. og et stort glas vand 🙂