Ammestuesnak

Posted on

I disse dage går bølgerne højt, fordi en cafeejer i Illum har valgt, at forbyde amning i hans cafe. Emnet har været bragt i bl.a. god morgen danmark, hvor en mandlig journalist bl.a. er blvet attackeret for, at have sagt, at hans synes det var ok, at cafeejeren forbyder amning – argumenterne har bl.a. været, at sådan har det altid været, altså amning i det offentlige rum.

Lad mig starte med, at komme med konklusionen: Jeg kunne ikke interessere mig mindre for noget end hvor “folk” ammer – for min skyld må man amme i storkespringvandet, hvis man synes at dette giver en helt særlig og fantastisk oplevelse.

Når det er sagt, så lad mig også konkludere, at der er ingen (siger og skriver ingen) andre end den lovgivende magt som skal bestemme hvad en given cafeejer skal gøre i sin egen butik, for det er nemlig -hans egen-.

Jeg har forståelse for de kvinder som føler sig krænket – jeg skrev forståelse – men jeg mener på ingen måde, at disse objektivt kan føles sig krænket. Tillad et lidt plat billede: Det er ikke anderledes end, at man inviterer nogen til en fest og at disse inviterede så stiller krav om, at diktere menuen ………. den var ikke gået i mit hjem ;–)

Det har ingen gang på jord, at man påkalder sig sin folkeret til amning, for den findes ikke. Nu sidder du nok og tænker: “Damn, der er han dælme ikke for klog, han har lige lagt sig ud med 50% af verdensbefolkningen” – slet ikke, håber jeg, omvendt ville det da være lidt cool, at være nummer 1 på “Womens most wanted”, jeg kan jo altid argumentere for, at det er fordi jeg ligner Brad Pitt, bortset fra et par centimeter i højden ;–)

Som sagt forstår jeg godt, at nogen kan føles sig krænket og måske endda såret over, at være uønsket – men hey, sådan er det da også med mig og Diskoteker, jeg er på vej mod 50 (ja ja, jeg skrev PÅ VEJ) og der ville da blive set mærkeligt på mig, hvis jeg troppede op på et diskotek hvor de unge og smukke hoppede rundt – sådan er livet, folkens – lev med det eller lev med det.

Overvej følgende praktiske forsøg:

Gå ind på Hereford Beefstouw og sæt dig ned, når tjeneren kommer så bed og et glas is-vand og fred og ro indtil du har besluttet dig for hvad du skal have. Efter 1-2 timer henvender du dig til tjeneren og siger “Nu har jeg fundet ud af hvad jeg godt kunne tænke mig – falafel, jeg må simpelthen have falafel og et lille stykke vegetartærte” – tjeneren vil nu kigge på dig og sige noget i stil med: “Undskyld lille fru Hyttemeyer, dette er en bøfrestaurant, så vi har hverken falafel eller vegetartær” og hertil svarer du “Det ved jeg, men det har jeg altså krav på at kunne få -alle vegne-”. Nu er de danske tjenere generelt superhøflige, men et mindre pænt sted kunne man da godt forestille sig, at dine albuer ville få et spontant og kontant møde med fortovsbelægningen.

Og i min bog – fair nok, deres butik, deres regler!!

På samme måde er det i Illum, manden har en cafe og han sætter reglerne i denne! Man kan så ud fra et marketingsynspunkt argumentere for, at det er herredumt det han har gang i, fordi han grundlæggende pisser samtlige kvinder af i universet og derfor risikere, at miste alle kunder ……… kvinderne fordi de ikke må amme eller har sympati for dem som ikke må amme, mændene fordi de ikke gider spise alene, men det er HANS valg og HANS risiko!!!

Det begynder først at blive farligt, når der diskrimineres på fx hudfarve eller tøjvalg – well, det gør der allerede på nogle natklubber og dér er det åbenbart ok ;–)

Min pointe er bare – der er alle cafeer i verden (i københavn), lad dog manden sætte sine regler i hans cafe uden, at gøre en større sag ud af dette, vi har alle det frie valg, at komme i cafeen eller ej og er det heeeeeelt vildt slemt og uudholdeligt, at man ikke kan sætte sig ned og amme lille Bertil (hvilket jeg sagtens kan forstå), så tag dog i Fields eller på Fisketorvet, problemet er ikke større.

Inden I nu bliver helt færdige med, at slibe landets beholdning af macheter inden I skal ud og lede efter mig, så bemærk lige følgende:

For min skyld må I amme overalt, men vær opmærksom på, at det er ikke et krav I har og vælger I, at stille dette som et krav, så kan det have helt andre følgeeffekter ift hvad man så med rette kan kræve andre steder jvnf min falafelanalogi. Jeg er helt tryg ved verdenssamfundets bestående, også efter dette regelsæt på én cafe ……………… jeg synes det er et langt større problem, at der er en masse mænd som går med bare tæer i deres sandaler! ØV, men den lader vi hænge i luften og tager en anden gang ;–)

Hav en fantastisk dag derude og nyd jeres respektive amninger i ALLE Københavns cafeer, altså undtaget én ;–)